Pana in panzele albe! O customizare nu trebuie sa se limiteze la cateva culori si o modificare a unui font. Dau exemplu Produse-IT, unde am facut modificari de au sarit si capacele canalizarilor din fata blocului. Tema originala, Arras, e foarte draguta, are destule optiuni si din moment ce o utilizez la majoritatea blogurilor mele, o stiu pe dinafara. Asta nu inseamna ca limitarea se pune ca praful pe manualele liceenilor, ci doar ca e mai simplu sa modifici ceva ce cunosti.

Pentru a bazdaganii o tema de wordpress ai nevoie de ceva cunostinte de CSS, HTML, PHP si de un umil Firefox cu Firebug instalat. Cine stie de ce, sa ridice mana! Nu recomand nimanui sa-si bage nasul de dragul de a modifica, fara sa stie ce face. Nu de putine ori am vazut dezastre scuzabile cu “doar stiu sa fac, de ce nu-mi iese?”.

Daca nu sti insa vrei, pune mana si cauta. Vrei sa modifici o culoare? Vezi ce clasa detine proprietatea aia si modifica doar acolo, in css. Instaleaza-ti toate browserele si verifica daca se vede la fel in toate. Am vazut “rosu” in firefox care era portocaliu in chrome. Nu-i de ras, e chiar aiurea.

Ah, si pentru “iubaretii” de cesese si hastemele de mana, care se lauda ca ridica portale peste noape si reinventeaza roata (cand parintii nu-s acasa si n-au teme pentru anul de liceu in care sunt), le recomand sa mai invete si apoi sa se puna pe tronuri fabricate din dorinta de a face cateva parale pentru un aifon.

Share

Comentarii

comentarii

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *