Il citez pe Simion Hancescu: “[…] sunt si multi parinti care nu se implica in educatia copiilor, si aceasta este o alta cauza. Nu dau cu anii la scoala si uneori vin si chiar agreseaza profesorii daca aplica sanctiuni copilului […].Este un lucru ingrijorator. Au murit elevi, iar acest lucru este inadmisibil. A crescut doza de rautate a copiilor, si asta pleaca de la o problema a societatii. Trebuie gasite niste solutii. Sunt foarte multe cazuri in care dascalilor le este frica sa se implice si chiar sunt neputinciosi. Pe langa umilirea materiala, nici respect nu exista din partea elevilor si parintilor. Daca un dascal da intr-un elev, apar politia si toata presa. Daca un elev da intr-un dascal, nu i se poate face nimic”.

Uh, parca parca mai miroase a panselute. Am auzit (de la prieteni si cunostinte cadre didactice) de multe cazuri in care profesorii atentionau un pic mai tare (acustic) elevii si a doua zi se trezeau cu parintii pe capul lor, “cum plm ai tupeu fă sclavo sa țipi la copilu’ meu? Dau cu tine de pamant acu, bagami-as **** in **** **** si *****, tu stii cine-s eu?”. Apoi, odrasla cea mult pretuita isi urca nasul pe tavan, face scandal la ore, isi bate colegii mai “saraci cu duhul” ca doar vine tac-su daca e ceva in neregula, matura cu toata lumea de pamant.

Drept e ca multi parinti ar avea o influenta negativa asupra educatiei plozilor daca s-ar implica, banui ca tot un profesor ar face treaba mai buna, atat timp cat e lasat sa-si faca treaba. E dureros insa ca si dascalii au inceput usor usor sa-si bage picioarele si sa nu le mai pese, sunt prost platiti, elevii nu-i asculta, sistemul de invatamant pute tot mai mult, concluzia e ca nu mai are rost sa-si dea interesul. Rezultatele BAC-ului sunt o dovada clara, nu stiu de ce se plang elevii de notele mici si de nedreptatea care li se face. Adica e ok ca ei sa nu mearga la scoala cu zilele, sa stea la tinta golanului (5-ul de trecere), sa-si lase cartile sa prinda praf pentru ca-s prea ocupati cu activitati mai “interesante” dar e nedrept sa nu promoveze un examen unde nici numele nu si-l scriu corect. Da-o naibii de scoala, si asa nu-i de folos nimanui, in viata nu foloseste nimeni calcule, nu te intreaba nimeni de istorie, geografia romaniei incape pe 2GB intr-un GPS si tot asa. Se mai mira cine se mira ca-i tara plina de minti odihnite…

Share

Comentarii

comentarii

Tagged with:
 

Comments are closed.