Unul din virtualii si offlinii mei prieteni,  publica pe feisbuc:

Ce parere aveti despre un candidat pentru postul de designer pentru invitatii de nunta care imi da un asemenea raspuns cand ii cer sa-mi prezinte portofoliul?

“Buna ziua ,

Multumesc pentru emailul Dvs. si daca doriti sa vizualizati portofoliul meu personal in format CDR vi-l pot arata contracostului de 1000 euro , pentru ca atat valoreaza lucrarile din portofoliul.”

Adica sa ma pis pe mine de ras si nu alta. E pe bune? Continuarea…

Am 47 de candidati, din care 11 au cerut bani pentru proba practica.

Poate oamenii astia confunda o proba practica pentru un post de designer cu proba practica pentru postul de prostituata. Alea baga tare numai sa aiba ceva cald in stomac, insa tu, marele dizainar care vrei un job, cum mama naibii sa pretinzi 1000 de euro doar ca cineva sa-ti vada portofoliul? Apoi ce urmeaza? Sa ceri 7000 eur/luna pentru prezenta magnificului tau fizic acolo si inca 100 eur la fiecare atingere de click?

Uite asa s-au obisnuit romanii, sa caute variante de imbogatire peste noapte, sa creada ca banii se fac si din laba din dus, sa ceara monetar si pe respiratie. In prezentul asta negru in care fiecare banut se castiga cu sudoare si injuraturi, in care seful iti spune “in firma asta n-or sa mai fie cresteri de salariu niciodata, dar poti munci mai mult ca sa speri la mai mult”.

Tudor ar trebui sa-l cheme pe respectivul la interviu, sa-i bage o carte de Pagini Aurii peste moaca si sa-i explice cum functioneaza limba romana intai… apoi sa-i ceara bani pentru asta. Just so he knows how that feels like it!

Share

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *