Ai un site si te gandesti sa-l “ridici in google” prin diverse metode. Lasand la o parte continutul frumos (care e cel mai relevant), te apuci de adaugat site-ul in directoarele web, mana cereasca despre care ti-a spus tot toparlanul atotstiutor de la coltul blocului: “baga ba in directoare, ca in minus 2 secunde iti apare in google, ba chiar in loc de google”. Ok, sa zicem ca te ajuta, un backlink e ceva in plus, insa cum alegi directoarele serioase? Pe dirpedia.ro sunt afisate toate sau cel putin marea majoritate. Le vezi pe cele cu PR mare (care e vax, poti avea PR0 si sa te pozitionezi primul in SERP dupa un anumit domeniu) si te gandesti ca acolo tre’ sa ai si tu link-ul, alea or sa-ti aduca enjde miliarde de vizitatori peste noapte si intr-un timp mai scurt decat un stranut ai sa incepi sa vinzi sau sa faci bani de n-o sa ai idee unde sa-i mai pui. Mbene, te apuci frumos de bagat link-ul si vezi ca pe undeva, directorul iti spune “pentru pozitionarea garantata si aprobarea instanta, afisati link-ul nostru in prima pagina” si iti dau un cod html cu link-ul catre ei. E de bine, daca pui codul ala la tine in footer (pentru ca se afiseaza pe orice pagina si apoi e bine sa ai link-urile acolo, sa nu incurce la vedere) or sa curga vizitatorii. No, n-are importanta ca tu vinzi prezervative folosite, pui keyword-uri de laptopuri moca si descrieri de masini, n-ai content, ai un magazin virtual facut “de mana” de un pustan pentru un proiect de liceu, n-ai link-uri SEF. N-are importanta ca ai duplicate content cu o injectie uriasa de reclame google (din care nu se vad decat 3 si nu ai habar de ce), tre sa curga euroii peste noapte.

Da’ de ce nu vin vizitatorii totusi? Ca doar tu ai pus acolo site-ul in directoare. Ai afisat si link-ul lor, ce naiba? Eh, aici apare diferentierea intre un director serios si unul bogus. S-ar putea sa trebuiasca ceva banuti ca sa te bage in seama, altfel aprobarea aia n-o sa apara in veci. Ce faci? Dupa perioada maxima de aprobare specificata acolo, iti cauti site-ul pe director. Nu e? Dai jos link-ul si trimiti un mail respectuos in care spui ca faci pipi pe directorul lor. Asta merita! De ce sa tin eu un link catre cineva care n-are link catre mine? Ok, tin pentru un prieten, ca-mi mai da o bere sau ca ne cunoastem de cand faceam overclick la pentiumurile de 133 MHz, dar nimic mai mult.

Asadar simplu, daca alegeti inscrierea in directoare (cateva, nu cu duiumul), dupa perioada maxima de aprobare, daca site-ul nu apare acolo – DELETE mofos’.

Share

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *