caloriferCitez 9am (pe care cu greu mai pot sa-l citesc din cauza haosului reclamelor flash):

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca factura platita de populatie pentru incalzire si apa calda ar putea creste in perioada urmatoare cu pana la 60% dupa eliminarea subventiei acordate de la bugetul de stat, in functie de cat vor fi dispuse primariile sa aloce suplimentar pentru acoperirea diferentei de pret, eventual prin reducerea fondurilor rezervate investitiilor si cheltuielilor de personal.

Pornind de la asta si vazand cu ochii mei ce se intampla aici unde locuiesc, imi vin in ganduri cateva “declaratii” ale primarului (ca deh, de acolo ar trebuii sa vina subventiile principale pentru cei cu coate mai goale decat ceilalti):
– Am discutat io cu un amic de-a meu si mi-o zas ca cea mai scumpa rata lunara e amu la un lizing pentru un Veyron. Daca se aproba eliminarea subventiilor am sa-i arat io lui ci insamna plata lunara mai scumpa ca la Veyron! O sa vreii lumea sa doarme in masina la shi preturi o sa aibe incalzirea si apa calda si gazu si curentu si gunoiu si … tat, absolut tat.
– Primaria nu-si permitii dom’le sa dea subventii, ca noi ne chinuim di 2 saptamani sa obtinem o finantare di 3.6 milioanii di euro ca sa acoperim borta pi cari am gasit-o in spatilii primariei. E periculoasa mvai di minea me, ari pisti 20 cm in diametru si vro 3cm adancime. Pai va dati voi sama? Noi vorghim aici di pericole publice iminiminenti care pot ducii cu usurinta la stricarea mertzanelor si a bimveurilor si a masinilor consilierilor si a oamenilor politishi ai orasului, far’di cari nimic nu se mai poati. Pana nu eliminam pericolili astea mai importantii, localnicii poa’ sa pupii din zbor subventia, ca n-or s-o vada.
– Ce-am avut de declarat am declarat deja oamenilor de presa pi carii ii cunoastim, o sa aflati probabil peste vreo 3 ani declaratia noastra, acu nu ne frecati la cap cu intrebarile despre subventie ca sunt lucruri mai importante la ordinea zilei. Vine festivalu’ berii, vin zilele iasului, banii trebu’ cheltuiti cu cap, nu asa cum vrea toata lumea pe subventii si ajutoare. Ia mai dai in chiz** masii ca m-am saturat.

As putea sa o tin asa pana pic de somn, insa degeaba. E o oftica personala si stiu sigur ca n-o sa faca nimeni nimic sa schimbe situatia. In cel mai bun caz, cativa pensionari vor iesii in strada cu “huuuu”si “waaaaa”, ii linistesc jandarmii si apoi totul revine la normalul asta de rahat, bani putini de trait, mancare scumpa, intretinere si mai scumpa.

De multe ori am spus ei eu “bai, nu se traieste greu in Romania” la vazul masinilor de lux, a bajetilor plin de bani si a duduilor extra mega impopotonate. De tot atatea ori am spus “ba se traieste foarte greu” de fiecare data cand ma uitam in portofel cu un ochi si cu celalalt la facturi, cand priveam bonul de la casa de marcat iar in cosul de cumparaturi stateau 3 chestii mici si nesemnificative. E clar ca de-acu o sa fie si mai rau, si tot mai rau pana om crapa toti de foame. Oare asta e si scopul? Sa avem o tara cu cateva sute de locuitori si aia sa fie cei de la putere?

Share

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *