Am ceva insa cu duduile care invart volanul ca pe trusa de machiaj, se uita doar inainte si considera ca-s doar ele pe strada. Mai ieri ma apucam de injurat pe facebook o duduie din Bacau care s-a decis sa-mi dea senzatii de NFS Most Wanted din senin, ca se plictisise sa mai stea la semafor inca 2 secunde. Mi-a taiat calea cand eram cu botul masinii trecut un pic de fundul masinii ei, obligandu-ma sa franez atat de tare incat sa-mi gadile ABS-ul talpa, sa trag de volan dreapta de aproape sa ma urc pe trotuar (nu ca as fi reusit, bordura e de 20cm) si sa ma infing in claxon de sa-mi crape bateria pe loc. Ce-i pasa ei? In Bacau asa se conduce, daca te plictisesti, treci peste linia continua fara sa te asiguri si mergi benevol unde ai treaba, ca doar esti doar tu pe strada, asigurarea e de-aia de se face la casa iar semnalizarea e butonul ala in forma de triunghi sub care tacsu i-a pus o bulina pe care scrie “Park anywhere”… nu?

Pe o strada cu sens unic (Splai mal drept Bahlui, dinspre Podu Ros spre Alexandru), 3 benzi lejere, duduia din fata mea mergea cand pe 1+2 cand pe 2+3. In spate eu, un taxi in dreapta si un nene in stanga care s-a lasat pagubas si a lasat-o la 30km/h, numai sa nu aibe de treaba. Ajungem la semafor, duduia cu fundul masinii pe 1, mijlocul pe 2 si botul pe 3, semn ca vrea sa faca la stanga (adica sa ghicim noi, ca semnalizarile este pentru fraieri). Deschid geamul si tip la ea “alo, tanti, cate benzi ai?”. Aroganta pana-n ultima bacterie din creier imi raspunde “10”. Raspund si eu: “pai alege una si tine-o ca mai sunt si altii”. Semaforul verde, pleaca spre stanga dar se razgandeste in timp ce bloca circulatia cu 10 la ora… sa faca stanga sau nu? Am depasit-o toti pe dreapta rapid, ca sa nu ne razgandim si noi “sa ajungem acasa intregi sau sa mergem la un service?”.

Strada laturalnica, intre cladiri, mica in draci de abia incap 2 masini. Se iese la strada principala, Pacurari. Eu pe prima banda, mergeam tot inainte. De pe straduta iese o tanti lejer, semaforul ei rosu insa cine mama naibii sa-l bage in seama? Semafoare n-a mai vazut ea? Da-l incolo ca oricum restul este prosti si ea are prioritate din momentul in care si-a ridicat besinile din pat si pana le pune inapoi acolo. Imi taie fata  mie si celorlalti uitandu-se toata consernata la noi, ca ea este o doamna si noi este magari ca n-o lasam sa treaca.

Deci n-am nimic cu femeile care conduc masina, care se uita in oglinzi ca sa se asigure inainte sa faca o manevra, care respecta regulile de circulatie si care constientizeaza ca o carcasa metalica nu le face invincibile si nu le da mai multe drepturi decat celorlalti. Nici eu nu m-am nascut cu volanul in mana insa de fiecare data cand plec la volan vreau sa ajung intreg acasa fara sa las victime in urma. Altfel, cine mama naibii va mai injura pe voi?

Later edit: haha, nu sunt singurul! Yey, mai e cineva care poate sa bea din aceeasi halba de ura cu mine, halba servita calda de duduile cu covrigul in mana.

Share

Comentarii

comentarii

Comments are closed.