De cand s-a declansat toata tarasenia asta cu suspendarea lui Basescu, mai exact de cand a aparut Ponta in peisaj, tot poporul roman s-a separat in 3 tabere: sustinatorii lui base, sustinatorii USL-ului si cei care nu se baga, dar implicit sunt catalogati drept basisti. La fiecare articol nou prin tabloidele romanesti comentariile curg garla, injurandu-se unul pe altul, folosind un limbaj total neadecvat si care nu le aduce nici o cinste insa ii face sa se simta probabil un pic mai puternici in spatele tastaturii. In toata mascarada asta catalogata drept “razboi politic” insa care este clar un razboi personal intre cele trei personaje, Base, Ponta si Antonescu, romanul a uitat ca n-are ce pune pe masa, a uitat ca tot ce se intampla ne afecteaza pe toti fara nici o excludere, a uitat sa mai fie roman. Ai votat “DA” la referendum? Bravo neica, inseamna ca ai votat “DA” pentru o schimbare sau cel putin asa speri. Ai votat “NU’ la referendum? Din nou bravo, inseamna ca nu ai votat in favoarea USL-ului pentru ca ceva iti pute aiurea. N-ai votat? Huo, esti basist imputit, un c**at cu ochi, o javra ordinara care il pupa in c*r pe base. Mnoh, uite asta nu e ok. Eu n-am votat, pentru ca nu vreau sa fiu implicat in conflictul asta care dureaza deja de prea mult timp si pe care nu il vreau decat oprit si dat uitarii. Am mai spus, numele partidelor suna ca extensii de fisiere necunoscute, nici acum nu stiu care-i cu ce desi mi-s invadati ochii de sute de imagini cu fiecare in fata steagurilor lor politice. Aleg sa nu-mi pese si sa astept in tacere momentul in care toti sa zica “gata, ajunge, sa facem ceva si pentru tara”. Probabil o sa am mult de asteptat, nu vad nici un semn ca se vrea altceva, nu vad nici un roman care sa aibe alta ocupatie decat implicarea (mai mult online si foarte putin offline) in apa asta murdara, nu vad nici un picior pus in prag.

Un alt aspect care mi se pare total deplasat e modul in care se interpreteaza prezenta la referendum. Mai nou, poporul roman e format din cei 7.5 milioane de oameni care au votat “DA”. Pai cum asa? Nu toti vrem o schimbare? Nu toti ne-am saturat ca in fiecare zi sa primim vesti proaste, sa aflam ca s-au introdus noi taxe, ca moneda europeana ajunge la pretul gramului de aur si ca mancarea devine incet incet un lux? Partea proasta e ca cei care s-au trezit sa faca “schimbarea” nu sunt cei potriviti. Ramasi cu sechele in urma alegerilor prezidentialde (de nu mai tin minte cand, nici la alea n-am fost), au decis sa preia puterea in alt mod. Pai asta ne trebuie? O lupta pentru ciolan cand nici macar ciolane nu mai avem? Ok, Boc a fost marioneta lui Base si a facut cum i s-a spus. Dar Boc a plecat, a plecat si Ungureanu care incepuse sa miste si ne-am trezit cu Ponta, “in calitatea lui de prim ministru al rRomaniei”. Avand in vedere ca el are alta culoare politica si ca nu e manipulat de base, de ce nu s-a apucat de treaba? Asa cum propusese plata TVA-ului la incasarea facturii si inapoierea banilor din taxa de poluare, nu putea sa vina in continuare cu propuneri care sa se transforme in realitate? Ce il impiedica? Foamea de putere… Foamea de a detine fraiele unei tari vlaguite si sarace.

Cand se termina totul? Cand are de gand Antonescu sa realizeze ca restul romanilor nu au salariul lui si ca-si taraie din greu zilele de azi pe maine? Cand are de gand Ponta sa inteleaga ca sunt necesare actiuni pentru redresarea economiei si aducerea unei stabilitati minime a tarii? Cand are de gand Basescu sa-si dea seama ca nu mai poate face nimic pentru ca sunt prea multi impotriva lui? Cand au de gand astia 3 sa ne lase dracului in pace si sa ne ofere posibilitatea de a ne gasi un lider mai bun? Nu, nu stim inca cine, pentru ca in tot Parlamentul ala si in toata clasa politica din rRomania sunt aceeasi oameni de pe vremea FSN-ului. Din punctul meu de vedere ar trebui sa se retraga toti si sa existe un singur interes al unei noi clase politice: bunastarea tarii.

In politica nu e la fel ca in alte domenii, concurenta nu e benefica omului de rand (clientului). In politica, concurenta naste tensiuni si instabilitate, naste fronturi de sustinere si separarea maselor. Exista vreun partid sau vreun independent care sa aibe ca interes aceleasi interese ca ale oamenilor de rand? Exista vreo forta in stat care sa protejeze romanul de ploaia acida care curge in urma conflictelor de pe scena din varful piramidei? Mai exista vreo speranta de redresare pentru tara asta, atat timp cat toti vedem care sunt de fapt scopurile celor care vor puterea?

Tu, romanule de rand care uiti ca ti-e rau si nu vezi nici o luminita de la capatul tunelului, esti in stare sa gandesti la rece si sa ajungi la concluzia ca nu ai pe cine sustine? Poti sa lasi bunul simt sa-ti dicteze ca nu te ajuta cu nimic sa-ti injuri vecinul doar pentru ca el are alte idei? Poti gasi numitorul comun in toata galceava asta?

Share

Comentarii

comentarii

Tagged with:
 

Comments are closed.