A murit mosneagu’ ala insa sunt destule invataturi care mi-au ramas intiparite. Cand eram mic, ma mai impiedicam de una-alta prin curte, insa mergeam mai departe. Cu naduf ma intreba bunicul “de ce nu ridici?”. Raspunsul meu era unul care dainuie de secole in inimile romanilor: “n-am dat eu jos”. Deloc bland imi spunea “pai daca nu ai dat tu jos si lasi acolo o sa se impiedice altcineva. Daca toti facem asa, pan’ sambata stam in c**at ca porcii si ne asteptam unu’ pe altu sa rĂ®nim”.

Chiar asa, oare cum ar fi sa ne strangem fiecare gunoiul pe care il facem? Cum ar arata totul daca ne-am comporta mai putin ca niste porci fara creier care se c**a peste tot fara sa le pese, si ne-am comporta mai mult ca niste oameni care ingrijesc pe unde calca? Ce s-ar intampla daca in loc sa-si arunge sacul de gunoi de la balcon in fata sau in spatele blocului, libidinosii aia care se cred buricul pamantului s-ar duce sa-l duca la gunoi?

Intr-adevar, nu e responsabilitatea celui care nu arunca sa ridice, insa daca poate si asta nu-i rupe nici o coasta, nu-i cad ouale, nu-i provoaca nici o boala, de ce sa nu o faca? E si lipsa asta de implicare o parte din modelul de conducere al romaniei, nu? Adica putorile care ocupa scaunele puterii spun “nu suntem noi vinovati pentru haosul in care se afla tara, sunt cei de dinaintea noastra”. Da, insa daca te apuci sa joci tenis in mocirla n-o sa faci altceva decat sa imprastii noroiul si mai mult. Si ne mai miram ca suntem vazuti prost din exterior…

Share

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *