Ca orice om intr-o lume civilizata, vreau sa am dreptul sa refuz anumite trebusoare. Plata rovinietei spre exemplu, obligatorie pentru toate vehiculele de transport marfa sau persoane, care circulă pe reteaua de drumuri nationale, exclusiv cele aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor.

Sunt aproximativ 6 milioane de autovehicule inmatriculate in rRomania, din care sa zicem 3.5 milioane din categoria A (ma refer la clasa de rovinieta). Pentru un an rovinieta costa 28 de euro x 3.5 mil x4.3 lei = 421.400.000 lei, doar de la masinile mici. Se duc paralele astea in strazi? Poate pica atat de greu incat fac numai gropi, altfel nu-mi explic de ce de fiecare data cand merg pe un drum simt ca mi-am cumparat bilet de mers pe luna.

Poate efectul ploii de asteroizi din Rusia a fost doar in rRomania iar aia au avut parte numai de spectacolul de lumini. Pai la noi nu pica nici un asteroid, de frica. N-au unde sa mai faca gropi!
Poate e o conspiratie… poate Administratia Drumurilor Publice are un contract ascuns cu magazinele de piese auto, service-urile si vulcanizarile. Poate asta e un mod de a impinge vreun inventator sa creeze masina care leviteaza… poate suntem noi atat de nepasatori incat lasam asa, platim mai departe si asteptam o minune.

In rRomania nu mai sunt drumuri cu gropi ci gropi cu margini de asfalt. Cool, ha?

Share

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *